Open Coffee Wijchen over Participatiewet voor ondernemers

Van onze redactie
9 oktober 2014
Vanaf 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Deze wet beoogt de schotten tussen drie wetten af te breken: de Wsw (mensen met een beperking), de Wajong (mensen die van jongs af een beperking kennen) en de Wwb (de bijstand, mensen zonder werk). Om de Participatiewet zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren gaan alle gemeenten rondom Nijmegen samenwerken in één Regionale Werkbedrijf. Vanaf 2016 gaat ook Breed op in dit Werkbedrijf. Breed voert nu voor deze gemeenten de Wsw uit. Tot slot gaat het Werkbedrijf intensief samenwerken met het UWV.

Betrokkenheid en samenwerking met werkgevers een must


Dus niet alleen verdwenen veel schotten in de regelgeving; ook tussen de instellingen die deze regelgeving uitvoeren verdwijnen de drempels. Dit doen we om de dienstverlening zo efficiënt en eenduidig mogelijk te maken. Dan weten de "klanten" van dit Werkbedrijf waar ze aan toe zijn. Anders dan in de afgelopen jaren ziet het Werkbedrijf de werkgevers in onze arbeidsmarktregio als voornaamste klant. De werkzoekenden zijn de kandidaten die we willen matchen met de behoeften van onze klanten. Daarvoor heeft het Werkbedrijf één set aan instrumenten die in de hele arbeidsmarktregio dezelfde zijn: bijvoorbeeld een no-riskpolis, loonkostensubsidie, een detacheringsplek of een leerwerkplek. De medewerkers van dit Werkbedrijf gaan actief werkgevers in de regio benaderen om te bezien welke dienstverlening het hen kan bieden en hoe onze kandidaten daarin zouden passen.

Om het Werkbedrijf tot een succes te maken is betrokkenheid en samenwerking met werkgevers in de regio een must. Zij hebben de werkplekken waar onze kandidaten aan de slag kunnen, ervaring kunnen opdoen en uiteindelijk werk kunnen vinden. Het Werkbedrijf heeft de expertise om met de klanten tot goede afspraken te komen over de plaatsing van kandidaten.

Open Coffee Wijchen, woensdag 29 oktober 2014


De Gemeente Wijchen steunt de Open Coffee. Dat is al tijdens meerdere deelnames aan de Open Coffee gebleken. Ontzettend bedankt daarvoor! Als vrijwilligersinitiatief hebben we mede daardoor uit kunnen groeien tot een vaste peiler in het Wijchense ondernemerslandschap.

We zijn dan ook verheugd samen met de Gemeente deze maand de Open Coffee te mogen houden op een van de mooiste locaties van Wijchen: in de raadszaal van het Kasteel! Spreker tijdens deze bijeenkomst is wethouder Agnes Schaap, portefeuillehouder economische zaken en werkgelegenheid.

Woensdag 29 oktober, tussen 9 en 11 uur, in Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9 in Wijchen.

Dit bericht delen:

Advertenties