Gemeentenieuws

Van onze redactie
15 oktober 2014
Werkzaamheden Tunnelweg

Van maandag 20 oktober tot en met 10 november is de kruising van de Tunnelweg met de Kruisbergseweg en Passedwarsstraat afgesloten vanwege werkzaamheden. De kruising krijgt een nieuwe drempel en ook de bestrating wordt vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Al het verkeer wordt omgeleid met borden. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Nick Bos via telefoonnummer 024 751 72 17 of via n.bos@wijchen.nl.

 

Wat zit er in úw gft-container?

We merken dat er in het groente- fruit- en tuinafval (gft-afval) helaas nog steeds veel restafval zit. Dat is zonde want als het gft-afval vervuild is met restafval of plastic, kan het minder goed gerecycled worden. Het ingezamelde gft-afval wordt bij de afvalenergiecentrale ARN B.V. verwerkt tot compost en groengas. Compost kun je gebruiken voor in de tuin en op groengas rijden enkele bussen in de regio.

Bladeren, brood, doppen van pinda’s en noten, eierschalen, etensresten, gemaaid gras, kaaskorsten zonder plastic, kleine hoeveelheden tuingrond/potgrond, klein snoeiafval, loof, schillen en resten van groenten, fruit en aardappelen, mest van kleine huisdieren (geen kattenbakvulling en zand), onkruid, schors, snijbloemen en kamerplanten, stro, theezakjes en filters met koffiedik, vlees- en visresten inclusief graten, schelpen en botjes. Gooi bij twijfel het afval niet in de groene gft-container maar bij het restafval.

Om te benadrukken dat afval grondstof is, voeren ARN B.V., Dar en de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen en Wijchen, momenteel de campagne: Kijk! Afval=grondstof. Zo kunnen we anders naar afval kijken. Meer informatie over de regionale campagne vind je op www.dar.nl. Voor vragen over afval(inzameling) kijk je op www.dar.nl of neem je contact op met Dar.  Maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur via info@dar.nl of via 024 371 60 00.

 

Skate-elementen tijdelijk weg

De skate-elementen in park Diemewei in Kerkeveld worden in de week van 15 oktober tijdelijk weggehaald. Dit doen we zodat er een geluiddemping op de elementen kan worden aangebracht. Na uitvoering worden de skate-elementen weer terug geplaatst. Heeft u vragen over de uitvoering? Neem dan contact op met toezichthouder Berry Geurts via telefoonnummer 024 751 71 11.

 

Werkzaamheden aan het spoor

In de nachten van 15 op 16, 16 op 17 en 19 op 20 oktober voert BAM slijpwerkzaamheden uit aan het spoor tussen Nijmegen en ‘s Hertogenbosch. Voor informatie of klachten over de werkzaamheden aan het spoor kunt u 24 uur per dag, zeven dagen in de week contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten via 0800-776 72 45. Tussen 18.30 uur ’s avonds en 8.00 uur ’s ochtends zijn zij alleen bereikbaar voor urgente zaken als ernstige overlast en veiligheidsrisico’s. U kunt ook het contactformulier invullen op www.prorail.nl/contact.

 

Vergaderingen en bijeenkomsten

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

16 oktober         Raadsvergadering

6 november         Raadsvergadering begroting (aanvang 16.00 uur)

13 november         Informatiebijeenkomst

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente de gemeenteraad vergaderingen Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor terecht bij de bibliotheek terecht in Wijchen. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Dit bericht delen:

Advertenties