Meer geld voor verbouwing ‘t Mozaïek

Van onze redactie
21 oktober 2014
Voor de plaatsing van zonnepanelen en de ventilatie van ’t Mozaïek heeft de gemeenteraad meer geld ter beschikking gesteld. Door bouwkundige problemen vallen de kosten hoger uit dan was beraamd. Maar de raad wenst ook evaluatie van dit bouwproject.

De verbouwing van ’t Mozaïek is in volle gang. De ‘Huiskamer van Wijchen’ moet af, zegt de raad. Daarom stemde een meerderheid van de fracties in met extra financiële middelen.

Voor de aanleg van de ventilatie is 45.000 euro nodig. De kosten voor de plaatsing van zonnepanelen komen op 102.000 euro. Ook stemde de raad positief over een reservering van een ton voor onvoorziene uitgaven. D66 en het CDA waren het met deze laatste maatregel niet eens. De twee partijen die voor hun amendement steun kregen van Sociaal Wijchen willen niet op voorhand een ton ter beschikking stellen. Als ze geld nodig hebben voor onvoorziene kosten moeten ze bij de raad komen om budget te vragen, is hun argument. De drie partijen vinden dat er genoeg kosten zijn gemaakt


Evaluatie

De Wijchense fracties zijn teleurgesteld over de financiële tegenvallers bij het project ‘De Huiskamer van Wijchen’. De verbouwing valt twee ton duurder uit dan verwacht. Tijdens de verbouwing bleek er asbest in de kruipruimte en de zuidgevel van het gebouw te zitten. Ook moesten oude gas- en waterleidingen worden verwijderd. Daarnaast blijkt de balansventilatie duurder uit te vallen dan was geraamd. De raad vindt daarom dat er een evaluatie moet komen van de aanbesteding, de voortgang en rol van het bouwbureau. Met als doel in de toekomst tegenvallers bij grote projecten zoveel mogelijk tevoorkomen.

Dit bericht delen:

Advertenties