Wijchen trekt meer geld uit voor kinderen uit arme gezinnen

Van onze redactie
21 oktober 2014

Ook aandacht voor armoede zzp’ers


In Wijchen wordt meer geld uitgetrokken voor kinderen uit arme gezinnen. Ook voor kinderen van zzp’ers die onder de armoedegrens leven. Zij moeten gelijke rechten hebben als kinderen uit gezinnen met een laag loon of uitkering. Dat heeft de raad unaniem besloten.

In het nieuwe armoedebeleid wil de gemeente Wijchen meer geld uittrekken voor kinderen uit arme gezinnen. Om in aanmerking te komen voor een gratis computer moet de leeftijdsgrens van kinderen uit gezinnen die rondkomen van een minimumuitkering naar beneden. Het is een van de maatregelen die genomen worden.
D66 stelde tijdens de raadsvergadering van 16 oktober voor al het mogelijke te doen om ook zzp’ers en hun kinderen onder het armoedebeleid te laten vallen. Een belangrijk argument van deze partij is dat volgens landelijke cijfers tenminste 12 procent van de zzp’ers onder de armoedegrens leeft en dat de armoede onder hen toeneemt. In de nota armoedebeleid mist de fractie van D66 aandacht voor dit toenemende probleem. De andere partijen steunden het voorstel.

Dit bericht delen:

Advertenties