Gemeentenieuws

Van onze redactie
29 oktober 2014
Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Omdat u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering heeft? Dan heeft u dit jaar misschien recht op een extra bijdrage van de gemeente Wijchen. We noemen dit de koopkrachttegemoetkoming.

Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen dit jaar extra geld. Met een laag inkomen bedoelen we dat uw inkomen niet hoger is dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm. De extra bijdrage moet u zelf aanvragen bij de gemeente. Ook zzp’ers kunnen in aanmerking komen voor de koopkrachttegemoetkoming. Heeft u in september 2014 (bijzondere) bijstand of een andere uitkering van de gemeente ontvangen? Dan krijgt u de extra bijdrage automatisch op uw rekening gestort. U kunt de koopkrachttegemoetkoming uiterlijk tot en met  30 november 2014 via het daarvoor bestemde formulier aanvragen.  Meer informatie over de extra bijdrage en het aanvragen van deze bijdrage vindt u op www.wijchen.nl.

De extra bijdrage

De hoogte van de extra bijdrage voor mensen met een laag komen is als volgt:

  • (echt)paren ontvangen eenmalig € 100,-;

  • alleenstaanden ontvangen eenmalig € 70,-;

  • een alleenstaande ouder ontvangt eenmalig €90,-.


Heeft u vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Vraagwijzer.  Het bezoekadres is Bronckhorstlaan 2 in Wijchen. U kunt daar elke werkdag terecht van 8.30 uur tot 12.30 uur. Het telefoonnummer is: 024 751 71 11. U kunt iedere werkdag bellen tussen 8.30 uur en 17.00 uur, maar niet op vrijdagmiddag. U kunt ons ook e-mailen: vraagwijzer@wijchen.nl.

 

Avondvliegseizoen vliegbasis Volkel

Met ingang van de wintertijd vliegen F-16’s vanaf vliegbasis Volkel ook in de avonduren. Avondvliegoefeningen zijn noodzakelijk om vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak, zowel in Nederland als wereldwijd. De vroeg invallende duisternis in de wintermaanden maakt het mogelijk een dergelijk oefenprogramma uit te voeren. Daadwerkelijke inzet van F-16 jachtvliegtuigen vindt vaak plaats bij duisternis. Het toestel is goed uitgerust voor nachtelijke operaties. Zo heeft de vlieger de beschikking over geavanceerde nachtzichtapparatuur. Regelmatig moet worden getraind om deze middelen optimaal te kunnen benutten tijdens huidige en toekomstige missies.

Het avondvliegprogramma vindt plaats op 3 en 4 november, 17 tot 21 november, 24 tot 28 november, 8 tot 12 december en 15 tot 19 december. Er wordt in principe gevlogen van maandag tot en met donderdag tot uiterlijk 23.00 uur, met uitzondering van week 45. Dan vinden enkel op maandag 3 en dinsdag 4 november in de avond trainingsmissies plaats. Tijdens het avondvliegen vertrekken de toestellen in de middag voor 17.00 uur en in de avond. Vanwege operationele redenen of door onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaand vliegprogramma worden afgeweken.

 

Onderhoud bomen Stationslaan

Woensdag 5 november beginnen we met onderhoudsmaatregelen aan de bomen langs de Stationslaan tussen Westerdreef en Hogeweg. Het gaat om de bomen in de groenstrook tussen de Stationslaan en het spoor. We beginnen met het weghalen van de bomen met een slechte conditie. De bomenstructuur herstellen we door, waar er genoeg ruimte is, bomen terug te planten. Naar verwachting nemen de werkzaamheden ongeveer twee weken in beslag. Dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat (een deel van) de rijbaan wordt afgesloten. Het verkeer wordt ter plekke om de werkzaamheden heen geleid. Onze toezichthouder en de aannemer proberen de overlast tot een minimum te beperken. Heeft u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 024 751 71 11.

 

Aanleg wandelpad hondenuitlaatplaats Saltshof

Maandag 3 november begint aannemer Gebr. Peters bv met de aanleg van een verhard wandelpad in de hondenuitlaatvoorziening bij de geluidswal Saltshof ter hoogte van de 19e straat. Het huidige pad van houtsnippers wordt vervangen voor een verhard wandelpad. De hondenuitlaatvoorziening wordt ook meteen opgeschoond en waar nodig wordt het gras hersteld. Heeft u vragen over de uitvoering? Neem dan contact op met toezichthouder Berry Geurts via telefoonnummer 024 751 71 11.

 

Vergaderingen en bijeenkomsten

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

30 oktober         Informatiebijeenkomst

6 november         Raadsvergadering begroting (aanvang 16.00 uur)

13 november         Informatiebijeenkomst

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente de gemeenteraad vergaderingen Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Dit bericht delen:

Advertenties