Trivos-dames na winst bovenaan

Van onze redactie
31 oktober 2014
De Trivos-dames hebben donderdag de uitwedstrijd tegen Arvevo gewonnen met 0-4 en staan daardoor nu bovenaan in de 3e divisie B. Zaterdag a.s. is er wederom een uitwedstrijd tegen BSVO te Harskamp.

De equipe van coach Jansen heeft wederom 5 punten kunnen bijschrijven. Tegen het 2e ervaren team van Arvevo (voornamelijk oud 1e teamspeelsters) werden met mooi en goed volleybal de setjes 1 voor 1 binnen gesleept. In 4 sets heeft Trivos zeker een 10-tal malen een ace geslagen uit een service. Topschutter was spelverdeelster Femke Rongen met in de 4e set een 3-tal aces in een servicereeks van 7. Nienke Visser was een goede 2e met in elke set gemiddeld een ace. In de 1e set was het met name Eva van Aalen die met loeiharde slagen het Arvevo-team geen schijn van kans gaf (18-25).

De 2e set ging moeizamer maar bij de setstand 13-13 maakte Stefanie Beekers met een heel listig balletje een eind aan de aspiraties van Arvevo (13-14). Meteen daarop maakte zij ook nog een killblock, waardoor Arvevo knakte. Na de 16-16 liep Trivos uit via 18-19 naar 18-25. Het laatste punt was wederom een ace van Nienke Visser.

Trivos maakte in de 3e set geen fouten en liep snel uit naar een 2-9 voorsprong door met name enkele harde aanvallen van Manon Ottjes. Een mooie omloopbal van Femke Rongen op Nienke Visser zorgde er voor dat laatstgenoemde de bal prachtig insloeg 3-11.
Toch kwam het beruchte Trivos-dipje nog even om de hoek kijken, doordat Arvevo terug kwam van 8-20 tot 16-24. Een Arvevo-service in het net, haalde de winstpunt voor Trivos binnen.

In de 4e set was het Dionne Schreven die met haar goede aanvallen veel scoorde. Goed liberowerk van Anouk Boereboom maakte de harde aanvallen van Arvevo onschadelijk. Voor het blokwerk kwam veelal Elkie Jaspers in het veld voor Femke Rongen.
Jaspers zal de komende tijd lang afwezig zijn in verband met verblijf in Finland. Voor Trivos betekent dit een groot verlies.

Komende zaterdag de uitwedstrijd naar BSVO te Harskamp. Trivos is nu de koploper in de 3e divisie B.

Dit bericht delen:

Advertenties