Proef de herfst in het Vennengebied

Van onze redactie
1 november 2014
De herfst is bij uitstek een heerlijk seizoen voor een stevige, frisse wandeling. In deze tijd zijn in het gebied bijvoorbeeld de mooiste paddenstoelen te zien. Staatsbosbeheer en het IVN organiseren een herfstwandeling op zondag 9 november in de Overasseltse en Hatertse Vennen. Onderweg wordt een huisgemaakte paddenstoelensoep geserveerd!

Paddenstoelen en zwammen hebben altijd sterk tot de verbeelding gesproken. Hun mysterieuze leefwijze, hun kleuren en andere bijzondere eigenschappen hebben ons sinds mensenheugenis gefascineerd. Tijdens deze twee uur durende excursie nemen ervaren vennengidsen u mee op een reis dwars door het Vennengebied om u de natuur waarin de paddenstoelen leven te laten beleven.

Ten zuidwesten van Nijmegen ligt het natuurgebied Overasseltse en Hatertse Vennen, een stuifzandgebied op een oude kleilaag. Daaromheen ligt landbouwgrond, behorend bij oude nederzettingen en boerderijen. De paden en wegen die de overgang vormen van het cultuurlandschap naar het meer natuurlijke geven een afwisselende en andere kijk dan doorgaans op dit prachtige gebied. Ook een stukje van de omvorming van het vorig jaar is hier zichtbaar.

Aanmelden

Mis deze unieke kans niet en geef je nú op want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk vrijdag 7 november via rijkvannijmegen@staatsbosbeheer.nl

Dit bericht delen:

Advertenties