Gemeentenieuws

Van onze redactie
5 november 2014
Werkzaamheden waterwegen

Vanaf maandag 24 november voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de waterwegen in de gemeente Wijchen. We werken aan de sloten in het buitengebied, de kasteelgracht in Wijchen, de waterpartij in de Kraaijenberg, de waterpartij bij de Vijverlaan en de waterpartij in park Wijchen Noord.

Voor een goede waterhuishouding is het van belang dat de sliblaag die door de jaren heen ontstaan is, wordt verwijderd. De sliblaag is bijvoorbeeld ontstaan door blad dat het water is ingewaaid. We verwijderen het slib met  een kraan. Op sommige plekken werken we met boten om het slib uit het water te krijgen. Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat er enige verkeershinder ontstaat. We proberen de overlast zo beperkt mogelijk te houden. We verwachten de werkzaamheden voor het einde van het jaar afgerond te hebben.

 

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Omdat u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering heeft? Dan heeft u dit jaar misschien recht op een extra bijdrage van de gemeente Wijchen. We noemen dit de koopkrachttegemoetkoming.

Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen dit jaar extra geld. Met een laag inkomen bedoelen we dat uw inkomen niet hoger is dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm. De extra bijdrage moet u zelf aanvragen bij de gemeente. Ook zzp’ers kunnen in aanmerking komen voor de koopkrachttegemoetkoming. Heeft u in september 2014 (bijzondere) bijstand of een andere uitkering van de gemeente ontvangen? Dan krijgt u de extra bijdrage automatisch op uw rekening gestort. U kunt de koopkrachttegemoetkoming uiterlijk tot en met 30 november 2014 via het daarvoor bestemde formulier aanvragen.  Meer informatie over de extra bijdrage en het aanvragen van deze bijdrage vindt u op www.wijchen.nl.

De extra bijdrage

De hoogte van de extra bijdrage voor mensen met een laag komen is als volgt:

  • (echt)paren ontvangen eenmalig € 100,-;

  • alleenstaanden ontvangen eenmalig € 70,-;

  • een alleenstaande ouder ontvangt eenmalig €90,-.


Heeft u vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Vraagwijzer.  Het bezoekadres is Bronckhorstlaan 2 in Wijchen. U kunt daar elke werkdag terecht van 8.30 uur tot 12.30 uur. Het telefoonnummer is: 024 751 71 11. U kunt iedere werkdag bellen tussen 8.30 uur en 17.00 uur, maar niet op vrijdagmiddag. U kunt ons ook e-mailen: vraagwijzer@wijchen.nl.

 

Vergaderingen en bijeenkomsten

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

6 november         Raadsvergadering begroting (aanvang 16.00 uur)

13 november         Extra raadsvergadering

Informatiebijeenkomst (aanvang 21.00 uur)

20 november         Commissievergadering -1-

27 november         Commissievergadering -2-

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente de gemeenteraad vergaderingen Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Dit bericht delen:

Advertenties