Expo Frits Ottens en Bob Lejeune met schilderijen en beelden

Kunst & Cultuur
Van onze redactie
27 september 2018
Deze expositie in 'het kerkje' Velp bij Grave - een locatie die traditiegetrouw door veel Wijchenaren wordt bezocht - laat twee kunstenaars zien met een sterke verbeeldingskracht. De wereld om hen heen beschouwen ze elk op hun eigen manier, laten het binnenkomen en maken de vertaling via schilderijen of keramiek. Ottens ziet het in harmonie brengen van de tegenstellingen in het leven tot zijn levenstaak terwijl Lejeune zichzelf meer ziet als een beeldbouwer dan beeldhouwer. Of misschien wel beeldbeschouwer?

  Vanuit zijn werk met mensen met een verstandelijk beperking is Frits Ottens (Oventje, 1960) veel geconfronteerd geweest met de menselijke geest. Dit heeft hem uiteindelijk doen belanden achter de schildersezel.

  Bob Lejeune (Boxmeer, 1958) is een kunstenaar die de schilderkunst al vroeg in zijn artistieke carrière inruilde voor oeroude traditie van de keramische techniek.

De expositie van Frits Ottens en Bob Lejeune is te bezoeken op de zaterdagen en zondagen van Zaterdagen en zondagen van 6 tot en met 21 oktober 2018 van 11 tot 17 uur.

Kunst in het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp (bij Grave). Gratis toegang. http://www.kunstinhetkerkje.nl/

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties