Helmien Jansen verenigingsvrijwilliger van het Jaar 2014

Van onze redactie
16 november 2014
Helmien Jansen van tennisvereniging Haanenbergh is zaterdag op het tweede jaarcongres van de KNLTB verkozen tot

verenigingsvrijwilliger van het Jaar 2014

Helmien ontving in aanwezigheid van Richard Krajicek, Jacco Elthingh , Esther Vergeer en 500 bestuurders van tennisverenigingen de Zwarte tulp. De Zwarte Tulp voor de Verenigingsvrijwilliger van het Jaar gaat naar een persoon die zich in onder meer in 2014 op een bijzondere wijze heeft ingezet en daarmee een goed voorbeeld is voor anderen.

De jury met oordeelde als volgt:

Mevrouw Jansen is al 25 jaar de inspirator bij LTV Haanenbergh. Ze was jarenlang kartrekker van de jeugdcommissie, lid van talloze  commissies, voorzitster van commissie tennis, lid van het bestuur en organiseert namens de Haanenbergh al jarenlang de Wijchense Tennis Kampioenschappen (grootste toernooi van Gelderland).  Ze kent alle 600 leden en weet op een vriendelijk wijze alle vrijwilligers te motiveren.  Ze organiseert voor 5 verenigingen de 55 plus dagen en promoot voortdurend het tennis in Wijchen. De club schat in dat ze 25 uur per week als vrijwilliger actief is voor de club.

Uit het bovenstaande is af te leiden dat Helmien niet alleen haar verdienste heeft voor de Haanenbergh maar ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd voor de tennissport binnen de gemeente Wijchen.  Dit gebeurt al jarenlang geheel belangeloos en zonder voorbehoud! Haar inzet voor Haanenbergh en de Wijchense tennissport is nauwelijks in tijd uit te drukken.

Daarnaast kan Helmien gekenschetst worden als vriendelijk, behulpzaam, sociaal, vraagbaak en cultuurbewaker van de Haanenbergh. Zij zorgt dat leden zich thuis voelen binnen onze vereniging, spreekt leden aan om vrijwilligerswerk te doen, maar spreekt ook leden aan op hun gedrag. Haar inzet voor de Haanenbergh en voor het Wijchense tennissen is een voorbeeldfunctie voor velen en onovertrefbaar.  Kortom, een bindende factor die weliswaar liever niet op de voorgrond treedt, maar een bindende factor is binnen de Haanenbergh. Als laatste mag niet onvermeld blijven  dat Helmien ook op de tennisbaan als speelster haar partijen meestrijdt.

 

 

Dit bericht delen:

Advertenties