Raad Wijchen beslist in maart over gemeentekantoor

Van onze redactie
18 november 2014
De gemeenteraad van Wijchen besluit in maart definitief of het gebouw van de Rabobank aan de Kasteellaan een geschikte locatie is voor het gemeentekantoor. Eerst wil hij een voorontwerp en een goede financiële onderbouwing zien.

‘We zien het gebouw van de Rabobank als een kans, maar zijn niet onverdeeld enthousiast’, zegt Willy Brink, raadslid D66, afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering over het verhuisplan. Hij is bang dat de verbouwing van het Rabo - gebouw meer gaat kosten dan verwacht. ‘Het is toch een gebouw van vijftien jaar oud. We weten allemaal dat je moet oppassen met tweedehandsjes.’ Brink refereert daarmee aan de onvoorziene kosten die de kop opstaken tijdens de verbouwing van ’t Mozaïek. Ook ontbreekt volgens hem een visie over het gemeentekantoor. ‘Hoe sta je tegenover samenwerking met partners? Wat doe je regionaal? Ik lees er niets meer over in het voorstel. Het plan is nog weinig concreet. We willen als raad graag betrokken worden bij de besluitvorming.’ De fractie van D66 dient tijdens de vergadering een amendement in waarin wordt voorgesteld de raad eerst een voorontwerp en financiële onderbouwing voor te leggen alvorens hij een besluit neemt. Het amendement wordt door de hele raad ondersteund.

Wethouder Rob Engels belooft in maart het voorontwerp met financiële onderbouwing te presenteren aan de raad. Als de raad achter het plan staat, krijgt de wethouder groen licht om tot aankoop van het Rabo-gebouw over te gaan. De bank verhuist dan naar het voormalige postkantoor aan de Oude Klapstraat. Dan kan de verbouwing van het gebouw beginnen. De ambtenaren verhuizen in 2016 naar hun nieuwe werkplek 200 meter verderop. Het oude gemeentekantoor wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komen tijdelijke parkeerplaatsen.

Dit bericht delen:

Advertenties