Gemeentenieuws

Van onze redactie
19 november 2014
Geen treinverkeer op 22 en 23 november

De werkzaamheden aan het keerspoor zijn nog steeds in volle gang. Het meeste vindt overdag plaats maar een aantal werkzaamheden kunnen alleen plaatsvinden wanneer er geen treinen rijden. Dit gebeurt van zaterdag 22 november 01.00 uur tot en met zondag 23 november 06.00 uur. In dit weekend wordt er 24 uur per dag doorgewerkt. Er rijden dan geen treinen tussen Nijmegen en Oss. In dit weekend worden in het noordelijk spoor raildempers aangebracht. Aan de overweg bij Klapstraat vinden laswerkzaamheden aan de spoorstaven plaats. Op verschillende plekken wordt aan kabels en leidingen gewerkt of worden bestratingswerkzaamheden uitgevoerd.

Gevolgen voor het treinverkeer

De werkzaamheden in het weekend van 22 november hebben ook gevolgen voor het treinverkeer. Wilt u reizen met de trein? Plan uw reis dan op ns.nl. Of bel ov9292 voor een reisadvies op maat: 0900-9292 (0,70 per minuut).

Meer informatie

Meer informatie over het keerspoor vindt u op www.prorail.nl/projecten en www.stadsregiorail.nl. Informatie over de herinrichting van de stationsomgeving kunt u vinden op www.wijchen.nl. Voor vragen, klachten en meer informatie over de werkzaamheden aan het keerspoor kunt u 24 uur per dag, zeven dagen in de week contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten via 0800-776 72 45. Tussen 18.30 uur ’s avonds en 8.00 uur ’s ochtends zijn zij alleen bereikbaar voor urgente zaken als ernstige overlast en veiligheidsrisico’s. U kunt ook het contactformulier invullen op www.prorail.nl/contact.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vijf jaar groenonderhoud door bewoners

In 2010 zijn inwoners op zeven plaatsen in onze gemeente begonnen met het onderhoud van het openbaar groen. Nu, vijf jaar later, zijn er al 82 locaties waar meer dan 200 bewoners actief zijn! Voor ons een goede reden om deze mensen eens extra in het zonnetje te zetten Er zijn bewoners die alleen een stukje groen onderhouden. Maar er zijn ook buren die samen snoeien, schoffelen en zwerfvuil ruimen. Dit najaar bedanken we deze bewoners voor hun inzet. Alle deelnemers, of ze nu twee weken of al vijf jaar meedoen, krijgen van de wijkbeheerders een insectenhotel om in hun tuin of het openbaar groen op te hangen. De heer Cor Lemmers, deelnemer sinds het eerste uur, kreeg woensdag 19 november uit handen van wethouder Paul Loermans het eerste insectenhotel. Met deze hotels hopen we onze inwoners betrokken te houden en de natuur een handje te helpen. Insectenhotels zijn goed voor insecten als slaap- en overwinteringsplaats.

Meedoen?

Wilt u ook meedoen? Dan kunt u zich voor het onderhouden van het buurtgroen aanmelden via het meldingsformulier op onze website of bij uw wijkbeheerder via telefoonnummer 024 751 71 11. De gemeente bekijkt alle verzoeken. Als de locatie geschikt is, wordt samen met de bewoners de locatie bekeken. Eventuele kleine aanpassingen van het groen zijn mogelijk. U krijgt altijd een reactie op uw verzoek.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bouwrijp maken Hoefsestuin

Dinsdag 25 november beginnen we met het bouwrijp maken van een gedeelte van de Hoefsetuin. Op het terrein op de hoek van de Hoefsestraat en de Zesweg leggen we een tijdelijke bouwweg aan. Ook wordt er gewerkt aan kabels, leidingen en de riolering. De inrit naar de parkeergarage wordt zo’n 25 meter verlegd. De werkzaamheden nemen ongeveer een week in beslag.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geen strooisel van hobbykippen in (gft) afval

Sinds zondag 16 november geldt er in verband met de vogelgriep een landelijk vervoersverbod van 72 uur voor alles wat met gevogelte (pluimvee) te maken heeft.  Het verbod is ook van toepassing op hobbydierhouders. Dit verbod geldt ook voor strooisel van hobbykippen dat wordt ingezameld met het huishoudelijk afval. Daarom vragen wij u om de komende dagen géén strooisel/afval dat vrijkomt bij het houden van pluimvee aan te bieden bij het (gft) afval.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vergaderingen en bijeenkomsten

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

20 november                  Commissievergadering -1-

27 november                  Commissievergadering -2-

11 december                  Raadsvergadering

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente de gemeenteraad vergaderingen Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Dit bericht delen:

Advertenties