Hesdey Suart trefzeker voor AWC

14 maart 2016
Man van de wedstrijd tussen Rood Wit en AWC mogen we zeker Hesdey Suart noemen. Met drie doelpunten  had hij een belangrijk aandeel in de 2-4 overwinning van de Wijchenaren. Maar in dezelfde zin kunnen we doelman Stijn Verharen noemen. Met twee uitstekende reddingen hielt hij de bezoekers in de wedstrijd. Ook niet onvermeld mogen we de onvermoeibare, op het middenveld uitblinkende, Jim Toonen noemen. En daar doen we verder niemand tekort mee.

AWC actie4   Belangrijk was het treffen in Groesbeek zeker. Bij winst kon AWC de hete adem van de achtervolgers enigszins afschudden, terwijl ook Rood Wit streed om nacompetitie te voorkomen.
AWC begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuut schampte Davy van Verseveld de lat. Doelman Aria Hashemi was kansloos. Even daarna profiteerde Laurens Loenen van een foutieve terugspeelbal, maar Hashemi kon nog net met de voet redding brengen. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam na bijna een kwartier spelen. Sefa Tasci draaide goed om zijn tegenstander heen, maar het schot was geen probleem voor Stijn Verharen. Na bijna een half uur spelen kwam AWC op voorsprong. Hesdey Suart profiteerde optimaal van het aarzelend wegwerken van de bal en gaf de doelman geen schijn van kans. Daarna kregen we een fantastisch optreden van Stijn Verharen. Tweemaal wist hij twee 100 % kansen te keren. Sefa Tasci en even later Jeroen Bardoel hadden beiden de mogelijkheid om te scoren, maar zagen Verharen in de weg staan. In blessuretijd werd het toch nog gelijk. Een mislukte bal van Wiebe Veltmaat werd door de scheidsrechter geinterpreteerd als een terugspeelbal.
De indirectie vrije trap werd op 5,5 meter van de doellijn na een tikje breed, door Famous Zia, loeihard in de touwen gejaagd door de uitblinker aan Groesbeekse zijde, Wesley Klomp.

AWC actie2   Rood Wit ging in de tweede helft door en zette de gasten onder een stevige druk. Het kwam in de 55e minuut op voorsprong, de scheidsrechter wees naar het midden, maar werd "teruggefloten"door zijn (onpartijdige) assistent die resoluut aangaf dat de bal niet over de doellijn was geweest.
Twee minuten later was hij het wel met zijn leidsman eens toen een kogel van Tim van den Hurk, via een Wijchense speler, het doel trof.
AWC leek rijp voor de sloop. Maar het had de uitblinkende  Suart. Na een solo van Nigel Burleson bracht Suart AWC weer op gelijke hoogte. Daarna gingen beide partijen voor de winst.
AWC trok hierbij aan het kortste eind. Na een uitstekende aktie van Lennart Nieuwenhuis bediende hij Suart op maat, die ook nu de keeper te slim af was.
Kort voor het einde werd het zelfs nog 2-4. Een vrije trap van Hesdey Suart kon de Groesbeekse doelman met moeite tegenhouden, maar niet klemvast, waarna het voor Jip Ukusare een koud kunstje was om de bal in te tikken.

AWC actie1   AWC ontvangt volgende week het opgeleefde WSV. Met een aantal nieuwe spelers, die in de winterstop de overstap hadden gemaakt, lijkt de ploeg herboren.  De gedoodverfde degradant heeft zelfs de laatste plaats verlaten en is bezig met een knap herstel. De wedstrijd in Wijchen begint om 14.00 uur.

Scvoreverloop: 29. Hesdey Suart 0-1, 45. Wesley Klomp 1-1, 57. Tim van den Hurk 2-1, 60. Hesdey Suart 2-2,
75. Hesdey Suart 2-3, 86. Jip Ukusare 2-4

Opstelling: Stijn Verharen, Dielke van Eeuwijk, Nigel Burleson, Wiebe Veltmaat, Davy van Verseveld ( 80. Justin Vos), Niels Ceelen, Lennart Nieuwenhuis, Gijs de Kleyn ( 87. Dennis Straten), Laurens Loenen ( 65. Jip Ukusare), Hesdey Suart, Jim Toonen.